Käytiin koti-idealla perjantai-iltana tottistelemassa, ja näköjään pitkästä aikaa oli vähän häiriöllinen paikka varsinkin Lommolle. Sehän aiheutti suurempia sydämentykytyksiä, kun lähti juoksemaan lelun kanssa kohti autotietä (oltiin ihan perimmäisessä nurkassa kyllä autotieltä), onneksi kääntyi ennen tielle menoaan. Sitten pitikin leikkiä naru kaulassa...

Rutulle vein eteenmenopalkan kun se oli vielä autossa, se tosin näki, ja purkki houkuttikin vähän puoleensa pitkin treeniä. Toisaalta se myös nostaa Rutun virettä, mikä olikin taas aivan mainio. Ensin otettiin pari noutoa siten, että jätin noutokepin Rutun suuhun. Hyviä ja reippaita luovutuksia. Seuraamiset olivat hyvässä kontaktissa (!), mentiin pitkiä pätkiä ilman "turhaa" palkkaamista, sitten muutama lyhyempi pätkä palkaten tiheään. Liikkeestä seisomisia ja pari kertaa jätin seisomaan. Hyvin onnistui, mutta käsimerkki on kyllä vieläkin liikaa mukana. liikkeestä istuminen ja maahanmeno on hyviä, mutta itse ennen valtavan suuret vartaloavut. Ei näitä tarvitsisi enää varmistella... Lopuksi eteenmeno, lähti vasta toisella käskyllä, mutta sitten lähtikin hyvin. Mukavaa oli!

Lommolle otettiin vielä vähän naksuttelutreeniä Benitan inspiroimana. Tällaista johdonmukaisuutta tarvitsisinkin Lommon kanssa treenaamiseen. Etenkin niin, että se itse miettisi siellä pikku päässään, mitä tehdä, eikä niin, että autan sitä liikaa. Pitää vaan jatkaa ja jatkaa, pienillä askeleilla...

Sunnuntaina sitten otin toista kertaa "hyppynoutotreenin" Rutun kanssa, kasasin pihalla n. 25 cm pikkuesteen ja hypytin sitä pari kertaa superpalkalla (läskin paloja ;) ja sitten otin pari kertaa noudon siten, että jätin Rutun esteen taakse keppi suuhun. Se tulikin hienosti esteen yli luovutusasentoon. Yhden kerran otin "kokonaisen" noudon lähetyksineen, Ruttu vähän meni ymmälleen, mutta toi kepin lopulta pienen houkuttelun jälkeen. Lopuksi vielä otin vain takaisintulon ja luovutuksen, mikä olikin oikein kivaa myös koiran mielestä. Pitkähkö matka tästä on vielä hyppynoutoon, mutta yksi askel eteenpäin kuitenkin.

Lommon kanssa taas harjoiteltiin naksuttelutreeniä, se oli oikein hyvin keskittynyt, ja hoksasi asiat yllättävän ripeästi. Ehkä se ei olekaan niin hidasälyinen, miltä se näyttää ;)