Lommo oli maanantaina ollut huonovointinen, mutta tiistaina liikkui ihan normaalisti, eli oletin että kyseessä oli joku raato, millä olivat lenkillä herkutelleet.

Hallinta meni normisti. Metsään päästiin kolmantena (Urajärvellä, hakuuaukolta kohti itää). Tuuli kävi selän puolelta, emme antaneet tämän haitata. Aika pian alueelle lähdettyämme Lommo eteni määrätietoisesti jälkiä pitkin ja pian alkoi kumpareen takaa selkeä ilmaisu. Maalimies oli teltassa, haukku pysyi hyvin. Palkkauksen jälkeen annoin koiralle lähtökäskyn ja se lähti jälleen määrätietoisesti etenemään. Liekö jälki vai ilmahaju mikä vei mukanaan, mutta pian alkoi kuulua ilmaisu seuraavalta ukolta. Tämä oli pressun alla. Kolmatta etsiessä päästiin jo etenemäänkin jonkin matkaa alueella. Selkeä rytminmuutos "erittäin hitaasta hitaaseen" antoi vihjeen, että haju löytyi, ja pian alkoikin ilmaisu. Kyllähän se toimii, omalla rauhallisella tyylillään. Etenee ja tarkentaa mainiosti kun haju löytyy. Käyttää sekä ilma- että maavainua ja ilmaisee erilaiset piilot. "kyllä se kotona osaa".

Ruosteen kanssa touhuttiin Villen kanssa sillä aikaa kun yksi koirakko oli metsässä. Se sai jotain ääntä esiin sekä mulle että Villelle, sekä purkilla että tennispallolla. Ja sitten ollaan taas harjoiteltu useammalla iltalenkillä samaa. Note to self; pitäis varmaan olla sellainen narupallo.