Olipa onnistunut jäljen korjaussarja, suuri kiitos kuuluu Karoliinalle, joka kävi tallaamassa juuri sopivaan maastoon sopivan jäljen.

Tuekseni lähti vain GPS, jolla oli merkattuna jäljen kulku, ja hyvä kun olikin. Välillä oli tosi märkää (Aiheutti jonkin verran pyörimistä), pääosin hyvää kangasmetsää, ja myös pitkä pätkä melko märkää peltoa, joka oli selvästi alustoista vaikein. Jäljellä oli ikää ehkä n. 6 tuntia. ja paljon häiriöjälkeä, riistaa, hevosia, joutsenia jne. Pituutta 1,25 km.

Jälki nousi hyvin, meni hienosti ensimmäiselle kosteikolle, joka oli myös pientä risukkoa täynnä, siellä jouduttiin vähän pyörimään, mutta esine nousi lopulta hyvän pätkän päätteeksi. Hetken päästä saavuttiin pellolle, joka oli myös paikoin tosi märkä, tämä aiheutti myös paljon epävarmuutta ja tarkentelua. Onneksi tässä kohtaa tiesin, missä jälki menee, pystyin rauhassa pysähtymään ja odottamaan että nenä tarkentaa jälleen oikealle jäljelle. Pellolla olevan ojan ylityksen jälkeen oli selvästi hankaluuksia, ei meinannut jälki millään löytyä. Lopulta varmuus oikeasta hajusta löytyi ja päästiin jatkamaan. Vähän matkaa metsässä mentyämme, nousi vauhti ja huomasin maassa luultavasti suht tuoreen hirvenjäljen. Lommo olisi sitä lähtenyt jäljestämään, mutta pääsin taas pysäyttämään, kun tiesin GPS:sta ettei hirvi ollut kulkenut jälkeä pitkin. Vähän aikaa hinguttuaan hirven perään, se etsi taas itsenäisesti takaisin oikealle jäljelle ja pian tuli esine palkaksi. Kaikki esineet siis nousivat, ja lopulta löytyi myös jäljen tekijä, voi sitä riemun määrää.

Tällaisia tarvitsemme lisää, jotta varmasti saadaan tuo riistainto nyt vähän taantumaan. Ja jäljentekijöitä tosiaan jäljen päähän, jotta on Lommollakin joku syy miksi jäljestää sitä oikeaa jälkeä.