Olipa taas kivaa jäljestää!

Lommolle tein kulmaharjoituksen, siksakkia pellolle ja kulmat vahvistetulla tallauksella. Jokaisella suoralla oli keppi jonka alla heinän peitossa oli purkki. Tuuli oli aika navakka ja siirsi tietysti jäljen hajua jonkin verran. Jälki vanheni reilun tunnin, ja Lommo jäljesti sitä hiukan levottomasti, aluksi tuntui olevan hakutreenit menossa. Ensimmäisen suoran pätkän jälkeen jäljestäminen parani, tosin se liikkui sellaiset metrin verran sivussa jäljeltä tuulen takia. Homma oli vähän levotonta (pelto no vaikea alusta...?) mutta kyllä tuosta penskasta vielä jälkikoira tulee.

Rutun kanssa treenasin vähän tottista jälkien vanhetessa, Hukan ollessa häiriönä. Rutun vire oli taas mainio. Treenattiin kaikki jäävät liikkeet, luoksetuloa ja lopuksi vielä seuraamista kun intoa tuntui riittävän. Seisomaan jääminen on vielä vähän epävarmaan, lisää treeniä vaan ja voisi vinkkejä kysellä viisaammiltakin. Seuraamisessa kontakti on kiva silloin, kun on tuollainen vire päällä.  

Rutulle Salla tallasi n. 250m jäljen, jolla oli 9 keppiä, tarkoituksena esineilmaisun vahvistaminen. Lisähaasteensa antoi Lommo, joka kävi tallaamassa harhajälkiä jäljelle "karattuaan" minulta... Ruttu eteni janalla hyvin, lähti jälleen takajäljelle, ja kesti aika pitkään, ennen kuin tajusi lähteä oikeaan suuntaan. Ensimmäinen keppi tulikin aika pian palkaksi oikeaan suuntaan etenemisestä. Myös Rutun jäljestäminen oli vähän levotonta, eikä merkkaamaton jälki, jonka kulkua jäljen tekijä ei itsekään muistanut, auttanut asiaa ;) Suunnilleen jäljellä kumminkin pysyttiin (jäljellä oli paljon kulmia) sillä keppejä nousi 5, lisäksi itse löysin kaksi ja Salla yhden. Eli esineilmaisu ei ole vielä supervarmaa. Yhden kepin Ruttu kuitenkin haki hienosti siten, että oltiin menty kepin ohi jo n. 10 m, kaarsi takaisin ja ilmaisi. Muutenkin niiden keppien kohdalla, jotka se ilmaisi, ilmaisu oli oikein hyvä. Jostain systä joidenkin yli vain mentiin huomaamatta.