Kelit hellivät meitä tällä kurssilla, nyt oli vuorossa alkava lumimyräkkä ja -17C pakkasta... Ahkerimmat lähtivät kuitenkin BH-kurssille.

Lommolta "tarkistettiin siru" aluksi, ei mitään jännitystä, meinasi vain vähän intoilla tarkistajalle. Lämmiteltiin perusasennoilla, istumisilla ja maahanmenoilla ja oltiin hyvänä häiriökoirana toiselle koirakolle, joka kerran meinasikin karata meidän luokse. Hienosti se kuitenkin totteli käskyjä ja palasi ohjaajansa luokse.

Varsinainen treeni alkoi paikkamakuulla, tein kolme pienempää pätkää joista kävin antamassa välipalkan ilman vapautusta. Lommo otti vähän enemmän häiriötä Hertan touhuista, mutta sitä palelsi vähän ja lunta satoi silmiin... Varmasti se kuitenkin pysyi vaikka häntä pyörikin.

Seuraavaksi tehtiin seuraamisia, joissa pidin namit poissa vasemmasta kädestä. Harjoiteltiin pitkää suoraa, joten tulikin aika pitkiä pätkiä seuraamista ilman palkkaa. Täyskäännökset eivät menneet ihan hyvin, ja juoksusta hitaaseen käyntiin siirryttäessä pyrki ennakoimaan istumista. Eli sitä sitten treenattiin muutamia kertoja, että jatkoi seuraamista ilman pepun maahanmenoa. Viimeisenä aiheena oli liikkeestä maahanmeno, ensin pari nopeaa toistoa, jotka menivätkin hyvin, sitten "kokeenomaisesti" ensin istuminen liikkeestä, heti palkka, josta jatko seuraamiseen ja maahanmenoon. Tässä kävelin vaaditut 30 askelta ja palasin palkkaamaan. Lopuksi vielä yksi maahanmeno josta palkkasin ja vapautin heti. Loppuun tutusti vauhtiluoksetulo ja koira autolle.

Loppuun vielä otettin yhteistreenillä ilmoittautumisia siten että kaikki 3 koirakkoa olivat parkkipaikalla yhtäaikaa. Ilmoittauduttiin siten, että oltiin hyvin lähekkäin, palkattiin paljon kontaktista ja Lommo hoksasi yhdestä hihnan nykäyksestä, ettei toista koiraa mennä tervehtimään. Häiriötreeni tuli siis hyvään saumaan ja toiminta parani häiriössä mahtavasti.