Tänään ajattelin tehdä suht helpot treenit, jotta oma mieli pysyy hyvänä. Oiekastaan onnistuinkin tavoitteessa aika hyvin.

Ruttu oli ensin PK-tyyppisessä paikallaolossa, kun Hukka touhusi ja leikki kentällä. Paikallaolo oli Reijan mukaan ihan rauhallinen, itse olin selkä koiraan päin. Otettiin vähän vasemmalle käännöksiä, joiden aikana tehtiin pari laukausta (ei mitään reaktiota!) ja sitten jääviä liikkeitä vuorotellen istumista ja maahanmenoa. Nämä olisivat voineet olla terävämpiä, mutta ihan ok kumminkin. Seisomista olen harjoitellut oikeaan suuntaan, sillä Ruttu jää jo paikalleen ihan rauhassa, kun en ota seisomaan jäämistä liikkeestä, vaan jätän koiran seisomaan. Lisäksi pitää harjoitella sitä liikkeestä pysähtymistä vielä erikseen.

Hypyt menivät hyvin, tehtiin melko matalalla esteellä vinoja hyppyjä edestakaisin, kaikki ok! Myös A-este meni hyvin ensin auttamalla, sitten apua vähennettiin. Pari kertaa vielä, niin voin jo yrittää ilman esteen vierellä avustusta. Nouto oli vähän epävarma, mutta luovutus ok. Lopuksi eteenmeno, mikä on tietysti huippukiva. Lopuksi saatiin leikittyäkin, pitäisi vain harrastaa sitä enemmän.

Lommo malttoi keskittyä laikkimiseen ja kontaktiin aika kivasti, vaikka kentällä olikin vielä Hukka häiriönä. Ensin naksuteltiin kontaktista, sitten sivulletuloista ja sitten otettiin yksi luoksetulo. Lopuksi vielä naksuteltiin kapulasta. Hyvänä neuvona sain, että pitää vain itse miettiä (varsinkin Lommon treenit) vähän tarkemmin, ja keskittyä treenin ajan vain koiraan; olla se maailman kiinnostavin tyyppi. Pitää myös yrittää päästä tuosta hihnasta pois, liekö sitten lyhyt liina olisi hyvä... Myös vapaana harjoittelua tarvitsee tehdä.

Lopuksi käytiin metsässä kunnon lenkillä, kun tytöt oli olleet niin kivasti.