Eilen mentiin pienellä mutta innokkaalla lappalaisporukalla (minä ja Hertta ;) tottistelemaan, ja otettiinpa aluksi esineruututreenikin. Lommolla tämä oli ensimmäinen kerta, esineitä oli 5 ja ne olivat omia helppoja esineitä. Lommo liikkui hyvin, ilmaisi pari esinettä ja vihdoin pallon osuessa kohdalle otti sen suuhunsa. Siitä kehut ja namia, vaikkei se palloa kovin lähelle tuonutkaan. Lähetin vielä uudelleen, jos se vaikka olisi vähän hoksannut homman ideaa. hienosti sillä nenä kävikin, mutta esineiden kantaminen ei vielä oikein onnistunut. Ensi kerralla pitää ottaa naksu ja vahvistaa sitä esineen ottamista suuhun.

Rutun treeni vähän jännitti, sillä viimeksihän se ei ottanut esineen esinettä, ilmaisi vain esineen vieressä. Ensimmäinen esine nousi kuitenkin hyvin, ja vaikka tippui matkalla, sain sen houkuteltua suht lähelle esineen kanssa. Toinen esine löytyikin alueen takareinasta, se toi esineen jalkojen juureen saakka! siihen oli hyvä lopettaa ja antaa superpalkat.

Tottistreeninä otettiin Lommon kanssa vähän sivulletuloja, seuraamista, mutta pääpaino oli kuitekin esteissä. Hyppyä otettiin muutama kerta ruokapurkille edestakaisin naksauttamalla, hienosti meni eikä se edes aikonut kiertää estettä. Sitten muutama kerta A-estettä, rohkeasti ilman houkuttelua onnistui. :D

Ruttu oli ensin Martin touhutessa hetken paikallaolossa. Paikallaolo oli alkuun oikein hyvä, mutta se, kun Hertta ja Martti ottivat henkilöryhmää minun ympäri, oli liikaa, Ruttu nousi ja lähti hiippailemaan minua kohti. No, hyvä että näitä tulee aina välillä niin tietää taas että treenata pitää. Otettiin sama uudestaan (palautin koiran paikallaolopaikalle) ja nyt pysyi hienosti. Pienen tauon jälkeen otin Rutun sitten treenaamaan. Tehtiin  seuraamisia (ok, vaikka vire olisi voinut olla parempi), hyppyestettä toko-korkeudesta vinoilla lähestymisillä, ja heitin palkan. Olis todella hyvä, ja yhden kerran jopa karkasi A-esteen yli (?!) lähetys oli A-esteen puolelta vinosta. A-este meni myös tosi hienosti ja rohkeasti. Noutoa otettiin kepillä, se oli vähän epäröivä, mutta keppi pysyi suussa. Treeniä ja vahvistusta tähän. Lopuksi eteenmeno, Hertta vei purkin, ja Ruttu lähti hyvin eteenpäin, tosin ei ihan suoraan (havaitsi jotain muuta valkoista kentän reunassa). Vauhti oli hyvä ja siinä oli hyvä palkka treeneistä.