Sunnuntaipäivää vietettiin mukavassa pakkassäässä lappalaisporukalla vahvistettuna parilla joensuulaisella, jotka olivat olleet tokoilemassa Pieksämäellä. Treenattiin sekä etsintää, että hakua, ja peltikorjaamon tytöt sai tällä kertaa treenata hakua molemmat.

Rutulle otettuun aika rankka treeni. Ensimmäiset 2 maalimiestä ei olleet kovin kaukana keskilinjalta, mutta sitäkin paremmissa piiloissa. molemmista Ruttu sai hajun nopeasti, mutta hajun paikallistaminen olikin hankalampaa. Toinen olikin syvässä supassa, mikä oli erityisen haasteellinen. Kolmas maalimies olikin helpommassa piilossa harjanteen päällä, mutta siellä sitten pääsi harjoittelemaan ilmaisua kunnolla. Viimeinen ukko oli mukava lopetus takakulmassa, palkka heti parin haukun jälkeen. Ruttu teki hommia tosi sitkeästi ja tuntui nauttivan kamalasti kun pääsi näyttämään, että on pätevä hakukoira. myös eteneminen oli pääosin ok. Seuraava hakutreeni voitaisikin ottaa ääni/haamulähdöillä, vahvitettaisiin tuota etenemistä taas lisää.

Lommoa vähän yritettiin saada haukkumaan ennen treenin alkua, ja kyllähän sieltä jokunen haukku tulikin. Ensi kerralla  Lommolle piti olla vähän vaativampi treeni kuin viimeksi pimeässä. Mutta mitä vielä, se eteni joka maalimiehelle suoraan ja oli maalimiehilläkin oikein rauhallinen. Nyt on vaikea sanoa, kummasta se enemmän innostuu, jäljestä vai hausta. Molemmissa se on kuitenkin ihan huippu, ottaen huomioon, että pentu on vasta 5kk!