Ihanalla porukalla treenattiin hienossa kelissä sunnutaina, kun Itä-Suomen lappalaiset kokoontuivat Varkauteen. Tällaista meininkiä sitä olen treeneihin kaivannut, kyllä ryhmätreenaaminen vaan on niin paljon motivoivampaa...

Lommo aloitti ruudulla, ensin vauhdikas meno purkille ja sitten yhtä vauhdikas tyhjään ruutuun. Ja pysähtykin hienosti käskystä. Sitten seisomisia pallopalkalla jotka oliva tosi hyviä ja into pysyi, viimeinen siten, että palasin koiran sivulle ja palkkasin vasta siitä. Pitää vaan paremmin muistaa että ensin käsky ja sitten vasta pallo lentää. Mutta aika hyvällä mallilla tämäkin alkaa olla kun on taas vähän treenannut. Sitten seuraamista eteenmenolinjalla, palkka oli kentän laidassa valmiina. Valitettavasti valmiina oleva palkka ei vielä ollut tarpeeksi vahvana mielessä, vaan seuraaminen oli vähän himmailua ja muistutin siitä vähän. Sitten näytin että siellä se palkkakin siintää, vaikka oli kuulemma jo bongannut sen. Sitten tsemppiä tuli vähän lisää, tehtiin seuraamiset loppuun (edestakaisin kymmenkunta askelta ja sitten eteenmeno hyvästä seuraamisesta. Seuraavaksi L:n mallinen seuraaminen mutta palkka varmaan pitää viedä yhdessä koiran kanssa vielä.

Seuraavassa setissä tehtiinkin vain paikalla istuminen ja paikkamakuu. odotukset on pahoja, Lommo tarjosi jälleen lopuksi istumisesta maahanmenoa (silloin kun olin sen sivulla), ja kun käskytettiin yksitellen maahan, se nousi ylös ennen kuin rivi oli lopussa (kun odottelin sen sivulla kun se oli maassa). Palkkasin kyllä kerran, mutta olisi pitänyt palkata useamman kerran siitä maassapysymisestä. Tähän täytyy kiinnittää huomiota, nostella ylös vain satunnaisesti ja makuuttaa sivulla mennen tullen pitempiäkin aikoja, ettei ainakaan opi ennakoimaan.

Muut lähtivät vielä maastoon, ja minä en ollut niin perillä että olisin ottanut sellaisia vehkeitä mukaan, niin lähdettiin sitten kotiin.