Tiistaina treenattiin Lehtoniemen vanhan vedenpuhdistamon alueella etsintää, ja paikka osoittautui hurjan hyväksi tähän tarkoitukseen, paremmaksi kuin olin kuvitellutkaan! Ja vaikka olin aluksi ajatellut, että jättäisin omat koirat kotiin, kun tuo on meidän lenkkimaasto, toimivat ne ihan hyvin.

Rutulla oli kaksi maalimiestä, joiden sijaintia en tiennyt. Aluksi tuntui, että Ruttu oli vain lenkillä, mutta kun se sai maalimiehestä hajun, se kyllä sinkosi hajun perään salamana, löysi jäljet ja pian myös maalimiehen. Ilmaisu oli oikein nättiä. Ekalta maalimieheltä lähtiessä Ruttu olikin jo skarppina, ja pian se sai hajun toisesta ukosta. Se ei ihan heti paikallistanut hajua, vaan kaivoi puskassa vähän väärässä paikassa. Lopulta maalimiehen löytyessä se kuitenkin ilmaisi hyvin ja oli itsekin tosi tyytyväinen ja pörheä.

Lommolla oli niin kova vauhti päällä, että se meni ohi ensimmäisestä maalimiehestä. Maalimies tosin olikin sellaisessa paikassa, etti tuuli tuonut hajua kovin hyvin. Toinen maalimies löytyi aika helposti, ja sitten käännyttiin takaisin etsimään se ensimmäinen. Kolmannesta maalimiehestä Lommo sai hajun aika hyvin, mutta paikallistaminen oli vaikeaa. Lopulta se kuuli/haistoi Ullan autojen luona, ja juoksi sinne asti, kun ei osannut muuten ratkaista ongelmaa. Lopulta se sai kuitenkin maalimiehen hajun uudestaan, ja rohkeasti meni maalimiehelle tiheän kuusen juurelle. Eli intoa oli tällä kertaa enemmän kuin taitoa...