Saatiin treenailla ihan rauhassa kentällä, kun sitä vettäkin tuli...

Lommon kanssa leikittiin aluksi, reaktioita multa tuli vasta, kun se tuli itse hakemaan kontaktia/tuomaan lelua. Jos ei kiinnittänyt minuun huomiota, lähdin kävelemään poispäin. Pian se hoksasi, miten mut saa pidettyä mukana leikissä. Tätä harjoitellaan siis! Sitten otettiin vähän hyppyestettä, että tulee tutuksi. Takaisin päin tulikin hyvin, mutta eteenpäin ei ollut niin yksinkertaista. Naksuttelemalla tässäkin eteenpäin.

Sitten Lommo pääsi huilaamaan ja Rutun kanssa otettiin ensin yksi tasamaanouto, yksi hyvä luovutus, ja sitten mentiin hyppimään estettä. Ensin este ihan lämmittelynä ja sitten hyppynoutona pari kertaa ihan matalalla esteellä. Meni kyllä odotuksiin nähden hienosti! Sitten korotin estettä ja kerran n. 70 cm esteen hypyt, sitten vielä 90cm esteen hypyt, joihin olin tyytyväinen. A-este mentiin kaksi kertaa edestakaisin, Ruttu meni niin rohkeasti, että ei tarvinnut enempää tällä kertaa. Sitten vein eteenmenopalkan, ja otin seuraamisia. Ne olivat vähän sinnepäin, ei nyt huonojakaan, mutta vähän kontakti välillä hakusessa. Eteenmenon otin varmaan ensimmäistä kertaa maahanmenolla, tosin maahanmeno oli jo palkan ja minun puolivälissä. Tippui kuitenkin maahan nokka menosuuntaan, ja siitä juoksin antamaan hurjat kehut ja palkat, ja sitten vielä loppupalkalle kupille. Mainio lopetus!

Lommolle otin uudella pätkällä naksutreeniä. Ensin noutoa, sitten kontaktia ja lopuksi sivulletuloa. Varsinkin sivulletulot olivat yllättävän hyviä, jopa ilman käsiapua se yritti ihan oikein. Ei taida tämä koira tietää yhtään, missä takapää menee, sen verran vaikeaa takaosan siirtäminen sille on. Pitää siis opettaa tarkasti, että menee kerralla suoraan. Lopuksi vielä leikittiin vähän, ja nyt alkoi lelun tuominen olla jo aika aktiivista. Sadekaan ei haitannut yhtään!