Eilen olikin mukavat jälkitreenit lappalaisporukalla!

Ruttu pääsi ensin esineruutuun, mutta ei tiennyt kyllä yhtään, mitä siellä pitää tehdä. Sillä oli kapea 10x50m alue, jossa se kyllä työskenteli, mutta etsi varmaan ukkoja. Molemmat esineet se kyllä merkkasi, mutta ei nostanut suuhun. Lopulta, kun yritin esineen vieressä innostaa sitä nostamaan esineen, se meni maahan, siis merkkasi kuten jäljellä. No, ei ole tällaista ennen sattunut, ennen se on aina tuonut esineet edes lähemmäksi. Omia esineitä vaan seuraavaksi, eli aloitetaan alusta siten, että se esineiden etsiminen on myös kivaa.

Jäljen Ruttu meni tosi hienosti ja rauhallisesti. Kepit nousivat yhtä lukuunottamatta, yhdelle taisin vähän jarruttaa. Jäljellä oli paljon riistan jälkiä, joita piti vähän tarkistella, mutta jälki jatkui aina nätisti oikeaan suuntaan. Tähän olin tosi tyytyväinen, ja Ruttukin sai taas itseluottamusta, kun olin ollut töistä tullessani Lommolle "hieman kiukkuinen" kun se oli repinyt taas sohvaa... Ja Ruttuhan reagoi minun mielialoihini paljon vahvemmin kuin itse syyllinen.

Lommolle tein n. 100 askeleen jäljen joka vanheni n. 40 min, ison kaarroksen metsässä. Kylvin sinne nappuloita välillä, välillä oli pätkiä ilman. Jäljestämisestä ei kyllä osannut sanoa, missä oli nappuloita ja missä ei, melko tasaista ja tarkkaa työskentely oli koko ajan. Ja Lommo korjaa tosi taitavasti aina kun poikkeaa jäljeltä. Olin tyytyväinen, ja aika hyvin voi tuonkin kanssa tehdä myös metsään jälkiä. Pitää vain muistaa tehdä tätä pohjatyötä vielä ja malttaa mielensä, vaikka tuntuu, että se osaa jäljestämisen jo vaikka kuinka hyvin. Eilen taas tuntui treenaaminen mielekkäältä ja mukavalta. :D