Innostuttiin sitten syystä tai toisesta ilmoittautumaan pelastushakukokeeseen, vähän jälkijunassa muutama päivä ennen ilmoittautumisajan päättymistä, ja päästiin kuin päästiinkin kokeeseen.

Helle oli riittävää, kymmeneltä kokoontuessamme oli jo +26C mittarissa. Onneksi alueella kävi jonkinlainen tuulenvire. Tätä lajiahan ei olla nyt säännöllisesti edes treenattu (varmaan ainakin kuukausi edellisistä hakutreeneistä) joten lähinnä hyvää kokemusta oltiin hakemassa.

Etsintäalue oli mäennyppylän yli, lähdin etsimään ensimmäisestä takakulmasta kohti etureunaa, tuulta vasten. Lommo ilmaisi ensimmäisen maalimiehen läheltä takakulmaa, oltiin itsekin melko lähellä. Takalaitaa tarkistettuamme lähdimme nousemaan mäen päälle, Lommo katosi näkysältä ja arvelin, että hajulle se irtosi. Haukku alkoi kuulua, mutta se kuului niin kaukaa takaviistosta, että epäilin, että se on ulkona alueesta. No pakko oli hyväksyä ilmaisu, mutta koira sitten hiljeni kun jahkaamisessa meni sen verran aikaa. Jouduttiin pysätymään ja odottelemaan lisäilmaisua, onneksi sieltä tuli lisää haukkua ja sitten jo nähtiinkin koira ja maalimies. Sen verrran alhaalla rinteessä, että kuulosti olleen kauempana kuin olikaan. Kolmans maalimies nousi hienosti saman tien kun oltiin päästy mäen päälle takaisin, ja hyväksytty suoritus oli sitten siinä, 15 minuuttia.