Jälleen "virallisissa" lappalaiskoiratreeneissä. Syksy on mennyt kyllä hävettävän vähän treenatessa, mutta ollaan me sitä noutoa työstetty niin, että kapula nousee jo maasta n. 10 cm. Edistystä siis?

Eilen tehtiin hieman seuraamista, täyskäännöksiä. Ne meni ihan reippaasti kun vain itse osaan kävellä suht luonnollisesti. Sitten pitkähkö seuraaminen (paljon pitempi kuin AVO-seuraaminen) käskytettynä, mikä meni meidän osaamistasoon nähden tosi mainiosti, juoksua, käännöksiä, pysähdyksiä. Ei jäänyt laamailemaan eikä lannistunut eikä liikaa häiriintynyt ääntä päästelevästä treenikaveristakaan, joten olin kyllä tyytyväinen. Eniten petrattavaa oikealle käännöksissä sekä liikkeestä pysähtymisessä. oikealle käännöksiä treenattiin vähän vielä erikseen.

Sitten muisteltiin mieleen luoksetulon pysäytystä, pitäisi nyt itseni olla selkeämpi, että heitto tulee aina samalla tavalla (ylhäältä) ja heti käskyn jälkeen. Pari onnistunutta oli kyllä tosi topakoita pysähtymisiä. Ja sitten pitää myös muistaa, että ruvetaan se luoksetulo harjoittelemaan suoraan sivulle sillä käskyllä. Apuja vielä, että tulee varmaksi mitä tahdotaan.

Lopuksi vielä vähän kaukoharjoitusta. Maasta seisomaan nousua, meni välillä hyvin, välillä ei. Lommo oli hyvällä mielellä mukana ja itsestäkin tuntuu että kesän ALO-korkkaustavoite ei ehkä ole liioiteltu.