Sunnuntaina kävin Lommon kanssa hakuilemassa ja Ruttu sai lepäillä kotona.

Aloitettiin nenän avauksella, näytti, että se onnistuukin hyvin (sai ukosta hajun ja päästin liinasta irti) mutta sitten se menikin ukon ohi ja teki pakolliset kunniakierrokset. Toisella yrittämällä Lommo sitten pysähtyi maalimiehelle, ja sitten ei ollutkaan enää kiire ukolta pois.

Ensimmäinen ukko oli tuulen kannalta tyhjällä puolella etukulmassa umpipiilossa. Lommo eteni kivasti suoraan ja kun se ilmaisi, että on hajulla, päästin irti. Maalimiestyöskentely oli rauhallista. Jokaiselta ukolta otin luoksetulon keskilinjalle ja "yliheiton". Toinen ukko oli rinteessä tuulen suunnassa, Lommo sai hajun melko pian, mutta joku haju maassa pysäytti sen etenemisen, piti pissaka siihen ja sitten unohtui, mitä oltiin tekemässä. Onneksi harhalenkin jälkeen tuli luokse kutsusta, jolloin pääsin lähettämään uudelleen, nyt menikin hienosti maalimiehelle. Kolmas oli jälleen tyhjällä puolella, eteneminen oli mainio. Viimeinen oli jälleen rinteen päällä, ja haju tuli voimakkaasti tuulen mukana, mutta jossain kohtaa haju hukkui, ja Lommo kaarsi liikaa oikeaan. Tuli kuitenkin jälleen takaisin kutsusta, ja tällä kertaa löysi taas uudesta lähetyksestä. Treeni osui juuri siihen, mitä oli tarkoituskin.

Illalla vetäistiin pienet tottikset molempien kanssa, touhuttiin Rutun kanssa seuraamisia, jääviä liikkeitä ja nouto ja Lommon kanssa sivulletuloja ja seisomisia. Oli takapihalla aika kovat häiriöt, kun yhdet naapurit korjasi pyörää, toiset naapurit oli muuten vaan takapihalla, yhdet naapurit tulivat juuri kotiin, lapset leikkivät leikkipaikalla ja naapurin inhokkisakemannikin oli vielä pihalla. Ruttu kuitenkin teki hommia ihan ok, ja Lommokin pienen alkumietinnän jälkeen jaksoi keskittyä kivasti.