Hieno pakkaskeli ja tähtikirkastakin vielä oli, kun olimme Niittypurolla etsimässä. Tosin etsintää vaikeutti tyyni ilma.

Lommolla tarkoituksena ilmaisuharjoittelu, tosin kaksi ensimmäistä maalimiestä palkkasivat jo melko lyhyistä haukuista, toisella ja kolmannella sitten olikin jo hienot sarjat. Ensimmäisen maalimiehen ohi Lommo juoksi muutaman metrin päästä (liekö ei tyynellä kelillä löytänyt, vai muistuiko mieleen että koko alue pitää etsiä kerralla...?). Onnistunut treeni kuitenkin.

Rutulla oli etsintä, jossa ohjeena maalimiehille palkkaus vasta kun olen maalimiehen vieressä, ilman erillistä lupaa palkata. Ja jos lopettaa haukun, niin pitää odottaa että haukkuu ja palkata sitten. Ensimmäisen Ruttu löysi mahtavan hyvin, hyvä ilmaisu. Jatkettiin alueen haravointia, pienistä suuntaongelmista huolimatta päästiin etenemään alueella jotenkin (siksakia yritettiin mennä, todellisuudessa kaksi ensimmäistä lenkkiä tultiin samoille jäljille takaisin... Lopulta itse näin maalimiehen heijastimet, ja Ruttukin oli havainnut, että nyt haisee, häntä viuhtoi vimmatusti. Se ilmaisi parilla haukulla kuulemma kohdan, jossa maalimies oli kaatunut kömpiessään metsään, ja jatkoi tarkentamista. Jatkoin matkaa poikittain maalimiehen takaa, lopulta hajun kohdekin löytyi ja hyvät ilmaisut sieltä tuli. Koirat olivat hommiin tyytyväisiä ja niin oli ohjaajakin.