Lauantaiaamu vierähti totuttuun tapaan tokotreeneissä hallilla. Rutun kanssa pyöräytettiin avo-luokan epävarmimmat liikkeet seisominen, luoksetulon pysäytys ja kaukot. Seisomisia tehtiin siten, että haittelin nameja, että saatiin tästä hyvä fiilis päälle. Luoksetulon pysäytys tehtiin käskytettynä pysähdykseen saakka, josta palkkasin. Oli niin hyvä ja terävä etten edes tehnyt toistoa, suoran luoksetulon vain. Kaukoja tein takapalkalla, tosi hyviä maahan-istu-maahan siirtymiset.

Lommon kanssa aloitettiin luoksetuloilla kiertämisestä. Vauhtia oli ihan kivasti ja loppuasennot tiiviitä mutta tosi vinoja. Eli Lommo on nyt niin kiinni namikäsissä, että jos kädet ovat normaalisti sivuilla, se tulee vain käden eteen (ei suoraan minun eteen. Eli harjoiteltiin sitten käsistä irrottamista siten, että koira pysyy oikealla paikalla ja saan kädet sivuille asti. Onneksi oli osaavia ihmisiä neuvomassa niin minäkin aloin tajuta homman idean. On se nyt kuitenkin oppinut sen tiiviin asennon, joten joku on mennyt perille :D Seuraavaksi seisomisia, heittelin palloa, ja nameja ja kaikessa Lommo oli vähän laimea. Yritin vähän saada sitä innostumaan siten, että se tarjoaisi jotain, jopulta sieltä alkoi tulla maahanmenoja ja istumisia. Sitten ihan pieni seuraaminen (siten että kaksi kertaa Lommo haki seuraamispaikan oikeaan kohtaan. Nämä olivat ihan hyviä. Loppuun ruutua, ensin namipurkille, pysäytys sinne, sitten ilman namipurkkia (tosi hyvä) ja loppuun vielä namipurkille. Tauon jälkeen vielä paikalla istuminen ja paikalla makuu. Paikalla istuminen oli rauhallinen vaikka jäinkin varmistamaan suht lähelle. Paikallamakuussa olin piilossa hetken, tämä myös tosi hyvä ja rauhallinen.

Sunnuntaina ajeltiin lappalaistottiksiin Savonlinnaan, ja olipa hyödyllistä vaihteeksi treenata märällä, liukkaalla ja kuraisella kentällä hallissa vietetyn talven jälkeen... Lommon kanssa tehtiin pari kertaa ruutua (joka oli tosi hankala mutta toisella toistolla onnistui jo hyvin) sekä kaikki jäävät. Istumisissa ja maahanmenoissa piti auttaa paljon, kun neiti hienohelma ei halunnut peppunsa kastuvan... Lopuksi sitten tehtiin hyppyä ja tämäkin oli tosi kiva, vaikkei pallo innostanut lainkaan.

Rutun kanssa tein vain kokeenomaisen seuraamisen aloituksen. Tämä meinasi mennä plörinäksi kun se karkasi moikkaamaan ihmisiä. Kokosin kuitenkin paketin ja aloitettiin uudestaan. Lähtö oli hyvä ja päästin koiran sitten palkkutumaan rapsutuksista.