Päivällä oli tullut taivaalta vaikka mitä, mutta olipa mukava kun iltaa kohti kirkastui ja pakastui, kun mentiin etsimään taas kadonneita tutulla porukalla.

Rutulla oli ilmaisutreeni. Ensimmäinen maalimies oli lähellä, palkkasi kun olin kiertänyt maalimiehen ja koiran kahdesta. Ruttu haukkui tosi hienon sarjan, ei oikeastaan keskeyttänyt vaikka liikuin siinä ympärillä. Toisella maalimiehellä se ilmaisi pari haukkua, ja sitten piti tarkistaa Panun metsästysvaatteista hirven veren hajuja. Sitten ilmaisu jatkui taas hyvin. Kolmannelle pitikin edetä vähän pitemmälle, ja ilmaisua vain muutama haukku. Eteneminen oli alkuun vähän niin ja näin, mutta löytyi se sieltä lopulta.

Lommolle tehtiin vain yksi pitempi etsintä, maalimies seisoi paikallaan. Lommo pysytteli melko kivasti näköetäisyydellä ja tuli luokse kutsuttaessa, kun meinasi mennä liian kauas. Lopulta se alkoi ilmaista maalimiestä, mutta oli käynyt kahdesti maalimiehellä ilman ilmaisua. Tämän takia tehtiin sitten korjaussarja: seisova maalimies, joka ensin palkkasi namilla (kun koira tulee luokse) ja sitten odottaa muutaman haukun sarjan. Ja hieno sarja sieltä tulikin, hienoa, että tietää taas mitä harjoitella.