Oltiin kentällä tottistelemassa ja palauttelemassa asioita mieleen.

Rutun kanssa ajattelin ottaa kevyesti muutaman paukun, mutta se huolestuikin ensimmäisestä laukauksesta (paikallaolossa) niin, että meni hetki saada se rentoutumaan taas. Otin sen paikallaolosta ja touhuiltiin istu-seiso leikkiä, tuli toinen laukaus kauempaa, mikä edelleen vähän huolestutti Ruttua. Pitää katsoa, kannattaako nyt kokeisiin ilmoittautuakaan, vai treenataanko sitten kuitenkin tokoa varten. Ensi viikkoon mennessä pitää päättää ekan kokeen suhteen, voivoi. Käydään kuuntelemassa laukauksia uudelleen vielä tällä viikolla ja mietitään sitten.

Jatkettiin hommia seisomisilla, siten, että heittelin nameja. Sitten muut jäävät, menivät hienosti kerralla. Seisomisia muutama uudelleen, edelleen heittämällä namia. Sitten liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, jossa alkuun itse sähläsin, ja koira meni vähän sekaisin (kun itse en oikein tiennyt, mitä olin tekemässä...). Sitten se tarjosikin istumisia maahanmenon tilalle, jota piti vähän korjata ja vahvistaa maahanmenoa. Lopulta sain tästä ok toiston, tosin luoksetulo oli hidasta laukkaa (ensi kerralla luoksetuloon vauhtia!).

Lommon kanssa harjoiteltiin takaosan käyttöä ja siitä tulikin hyvät ohjeet ja kappas, koira alkoikin toimia... Eli apuja vaan niihin kohtiin, jotka ovat vaikeita. Lommokin alkoi keskittyä oikein mallikkaasti. Toisena otettiin hyppyä, piti ottaa vain yksi toisto pallon noutona, mutta pallo tippui ennen estettä (minä tyhmänä palkkasin sen silti pallolla). Toisella kerralla pallo tuli suussa esteen yli, josta leikkiä. Lopuksi sitten pitkä luoksetulo, josta tahdoin perusasennon (olisihan tuota perusasentoa voinut vahvistaa pari kertaa ennen tätä...) joka jäi aluksi vähän kauas vaikka vauhti olikin hyvä. Korjasin lähemmäksi ja siitä sitten pallopalkka, mutta Lommo jäi hassuna odottamaan, että enkö saakaan namia. Tämä riitti sateessa tällä kertaa, keskittyminen oli Lommolla oikein hyvää.

Lommon kanssa täytyy miettiä, miten sen kanssa on paras tulla kentälle. Otanko sen kentän laidalle hetkeksi tottumaan siihen, että on taas ihania ihmisiä ja ehkä koiriakin, (ettei niitä tarvitse sitten treenin alkaessa enää ihmetellä) vai onko parempi, että aloitan kontaktissa jo autolta tai kentälle tullessa ja pidän hallinnan koko ajan päällä? Nytkin kentälle tulo on sellaista intoilua, että kestää hetki, ennen kuin keskittyminen löytyy ja laskee työskentelytasolle.